Liesjärven kansallispuisto (Tammela)

Tässä merkinnässä esittelyssä Peukaloisen polku, muista reiteistä tietoa ja kuvia toisessa merkinnässä.

Sijainti: Alueella on useita pysäköintipaikkoja, joten suunnittele reitti etukäteen ja valitse lähtöpaikka sen perusteella. Me lähdimme tällä retkikerralla liikkeelle Kanteluksentieltä (tai lähempi parkkipaikka Katavalammintie), koska kiersimme Peukaloisen polun, mutta monien muiden merkittyjen kierrosten lähtöpiste on Korteniementien pysäköintialue (Korteniementie 242). Katso kansallispuiston pdf-esite.

Reitin pituus: Peukaloisen polku on noin 4 km, mutta Liesjärven kansallispuistossa on toki monenlaisia mahdollisuuksia 1-5 km välillä sekä erilaisia polkuja yhdistelemällä voi toki kulkea oman useiden kilometrien pituisen reitin. Alueella kulkee myös Hämeen Ilvesreitin polkuja.

Vaikeus: Suurimmaksi osaksi helppo.

Peukaloisen polku

Peukaloisen polku on vaativa esteetön reitti, mutta ilman apuvälineitä kulkevalle se on siis helppo reitti. Vastapäivään kierrettäessä on lyhyt matka Peukalolammin laavulle.

Kaksvetinen

Täältä löytyy kota ja nuotiopaikka kauniilla näköalalla Kaksvetinen-järvelle.

Hieman Kaksvetisen jälkeen poikkesimme Peukaloisen polulta Ilvesreitin reittipätkälle, joka ei siis ole esteetön.

Seuraavan kuvan tieosuuteen päättyi Peukaloisen polku.

Lue myös toinen merkintä Liesjärven kansallispuistosta, jossa esittelyssä kansallispuiston muita reittejä (mm. Pohjantikan polku ja Hyypiön polku). Lisäksi Torronsuon kansallispuisto on melko lähellä tätä kansallispuistoa.

Jätä kommentti